ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μέχρι πότε μπορώ να κάνω κράτηση?

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός από εμάς ως προς το πότε μπορείτε να κάνετε κράτηση. Η απάντηση είναι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Εφόσον γνωρίζετε ότι πρόκειται να ταξιδέψετε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αναβάλλετε. Αντιθέτως όσο αργείτε μπορεί να μη βρείτε θέσεις ή να χρειαστεί να πληρώσετε πολλά περισσότερα χρήματα για το ταξίδι σας. Μην αναμένετε μόνο και μόνο για να δείτε τις τιμές να πέφτουν. Συνήθως ανεβαίνουν.

Που είναι τα φτηνά εισιτήρια που διαφημίζουν στο internet?

Τα τουριστικά γραφεία δεν είναι υπεύθυνα για τη διαφήμιση που τοποθετεί ο καθένας στο internet τόσο ο ίδιος ο προμηθευτής μιας υπηρεσίας (πχ μια αεροπορική εταιρία) όσο και ένας τρίτος (πχ ένα άλλο τουριστικό γραφείο). Επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε η κάθε διαφήμιση που έχετε εντοπίσει τι περιγράφει ούτε και πώς μπορεί κανείς να κλείσει αυτό που περιγράφει στην τιμή που αναφέρεται εκεί. Συνήθως υπάρχει μια τιμή εντυπωσιακά φτηνή που όμως αφορά λίγες θέσεις.

Εμείς άυτό που μπορούμε με σιγουριά να εγγυηθούμε είναι ότι τη στιγμή που μας ζητάτε μια τιμή για κάποια υπηρεσία θα σας δώσουμε ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ τιμή που υπάρχει σε διαθεσιμότητα τη δεδομένη αυτή στιγμή. Εξαντλούμε ΠΑΝΤΑ όλες τις πιθανότητες σε όλα τα κανάλια διανομής και αν δε βρούμε κάτι φτηνότερο πάει να πει ότι δεν υπάρχει. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλά δεν μπορούμε για κάποιο λόγο να σας το διαθέσουμε τότε ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ. Δεν προσπαθούμε οπωσδήποτε ξεπουλήσουμε ό.τι διαθέτουμε και να κερδίσουμε από τη δική σας απώλεια.

Μπορώ από το πακέτο να χρησιμοποιήσω μόνο τα μεταφορικά/ξενοδοχείο/ξεναγήσεις?

Ναι μπορείτε ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ. Τα πακέτα τα οποία επιδέχονται τέτοιους διαχωρισμούς, πχ να αγοράσετε το πακέτο χωρίς τις ξεναγήσεις, το αναφέρουν στον τιμοκατάλογο (πχ τιμή χωρίς πακέτο –50€). Ωστόσο ένα πακέτο έχει υπολογιστεί για να συμφέρει στον πελάτη και ταυτόχρονα να του παρέχει αξιοπρεπείς και χρήσιμες υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να διασπάσουμε τα πακέτα κατά βούληση του πελάτη και να δηλώνουμε το κόστος ξεχωριστά κάθεμιας υπηρεσίας. Αλλιώς δε θα τα ονομάζαμε ΠΑΚΕΤΑ.

Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο αν δεν έχω πιστωτική?

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ… για να ενοικιάσει κανείς αυτοκίνητο ανεξάρτητα με τη μέθοδο που το πληρώνει θα πρέπει να έχει μαζί του κατά την παραλαβή του ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και μάλιστα με ανάγλυφους αριθμητικούς χαρακτήρες. Ο λόγος είναι ότι οι εταιρίες ενοικιάσεως κρατάνε το αποτύπωμα της κάρτας σας ως εγγύηση για το ποσόν της απαλλαγής της ασφάλειας του αυτοκινήτου αλλά και για τυχόν ζημιές που δεν καλύπτονται από την ασφάλεια ή κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις που τυχόν ληφθούν μετά την παράδοση του αυτοκινήτου από εσάς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, οι εταιρίες ενοικιάσεως ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αναγκαίος όρος για να παραλάβετε το αυτοκίνητο. Η κάρτα μπορεί να ανήκει σε κάποιον άλλον εκτός του οδηγού ωστόσο ο κάτοχος θα πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε παρών στην παραλαβή του αυτοκινήτου και να υπογράψει.

Χρειάζομαι βίζα για ΗΠΑ?

Εάν είστε κάτοχος Ελληνικού διαβατηρίου τότε ΟΧΙ δε χρειάζεστε βίζα. Χρειάζεστε όμως ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Όσοι έχουν παλιά VISA που όμως ισχύει ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παλιά τους βίζα και να αποφύγουν την αίτηση ESTA. Για να κάνετε αίτηση για ESTA, θα πρέπει να μπείτε στο σχετικό website των Αμερικανικών υπηρεσιών τελωνείων και συνόρων, όπου θα χρειαστεί να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία για εσάς και το ταξίδι σας και να κάνετε και την πληρωμή του ποσού των 14$. Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει με προσοχή και με ακρίβεια στην εισαγωγή των στοιχείων αλλιώς κινδυνεύει η αίτησή σας με απόρριψη. Για να είστε σίγουροι, αναθέστε το στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα που με ένα μικρό αντίτιμο θα το κάνει αυτός για εσάς. Η ESTA ισχύει για όλες τις νόμιμες εισόδους που θα κάνετε για 2 χρόνια από την έκδοσή της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έγκριση της αίτησης δε συνεπάγεται και ότι θα δεχτούν οπωσδήποτε την είσοδό σας στις ΗΠΑ, συνεπάγεται όμως ότι θα σας επιτρέψουν οι αεροπορικές εταιρίες να επιβιβαστείτε στο αεροσκάφος τους με προορισμό τις ΗΠΑ. Όταν φτάσετε στις ΗΠΑ ο υπάλληλος των τελωνείων από τον οποίο θα περάσετε θα κρίνει εάν σας επιτρέψει να μπείτε στη χώρα ή αν σας στείλει πίσω. Δεν πρόκειται να σας απαγορέψει την είσοδο για πλάκα, παρόλο που διατηρεί αυτό το δικαίωμα. Εάν σας θεωρήσει για οποιονδήποτε λόγο ύποπτο είτε οπτικά είτε με βάση τις ενδείξεις του υπολογιστή του, τότε μπορεί να οδηγηθείτε σε ανάκριση και στη συνέχεια εφόσον συντρέχουν λόγοι, σε απαγόρευση εισόδου σας, πάντα κατά την κρίση του υπαλλήλου. Ωστόσο εάν δεν έχετε κάτι που επιβαρυντικό στο ποινικό σας μητρώο, θεωρητικά δε θα πρέπει να φοβάστε.

Μπορώ να ακυρώσω το αεροπορικό εισιτήριο και να μου επιστραφούν τα χρήματά μου?

ΟΧΙ… εάν κανείς αποφασίσει να ακυρώσει το αεροπορικό του εισιτήριο (εκδοθέν εισιτήριο, όχι κράτηση) τότε δυστυχώς δεν παίρνει πίσω ΟΛΑ του τα χρήματα, σχεδόν ποτέ, εκτός κι αν έχει αγοράσει ένα πολύ ακριβής κατηγορίας εισιτήριο που δίνει τέτοια ευελιξία στον αγοραστή του. Συνήθως θα πάρετε πίσω μέρος του ναύλου ή και καθόλου και ολόκληρους τους φόρους ή μέρος αυτών. Η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων σας μπορεί να διαρκέσει ως και 1-2 μήνες οπότε υπομονή. Σας ακούγεται άδικο? Κακώς… Η αγορά ενός εισιτηρίου είναι μια σύμβαση που κάνετε με την αεροπορική εταιρία η οποία σας δίνει προνόμια και δικαιώματα και την συνάπτετε εν γνώσει σας οπότε είναι δίκαιο να εφαρμόζονται οι όροι της. Γενικά είναι προς το συμφέρον σας να ΜΗΝ αγοράζετε ένα εισιτήριο εάν δεν είναι βέβαιο το ταξίδι σας αφενός και αφετέρου είναι επίσης προς το συμφέρον σας να ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ τάχιστα ένα αεροπορικό εισιτήριο όταν επιβεβαιωθεί το ταξίδι σας 100% διότι όσο νωρίτερα κλείσετε, τόσο οι πιθανότητες να αγοράσετε φτηνά αυξάνονται.

Μπορώ να αλλάξω όνομα στο αεροπορικό εισιτήριο δηλαδή να το μεταβιβάσω σε άλλον?

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Τα περισσότερα εισιτήρια μπορούν με ένα συγκεκριμένο κόστος να αλλάξουν ημερομηνία αναχώρησης, επιστροφής, να αλλάξουν κατηγορία ναύλου ακόμη και να αλλάξουν προορισμό αλλά ΠΟΤΕ όνομα. Υπάρχουν μόνο 2 εξαιρέσεις:

1. Τα εισιτήρια που κλείνονται ως γκρουπ από ταξιδιωτικά γραφεία για κάποιες εκδρομές οπότε και έχουν μια σχετική ευελιξία αλλαγής κάποιου αριθμού ονομάτων ως και 1-2 μέρες πριν την αναχώρηση.

2. Κάποιες low cost εταιρίες όπως η Ryanair δέχονται αλλαγή ονομάτων αλλά με τέτοιο κόστος που δεν είναι βέβαιο ότι συμφέρει έναντι της περίπτωσης να αγοραζόταν εκ νέου ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Η τιμή που μου είπατε είναι καλή αλλά να μην κάνω και μια έρευνα αγοράς σε άλλα τουριστικά γραφεία?

ΒΕΒΑΙΩΣ. Είναι πολύ θεμιτό να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να προστατεύσετε το πορτοφόλι σας σας όπως και το να απαιτείτε τις υψολότερες δυνατές υπηρεσίες που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματά σας. Ωστόσο δε χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα. Είναι πανεύκολο να διαπιστώσετε ότι τις περισσότερες υπηρεσίες που πουλάνε τα γραφεία τις ανταλλάσσουν μεταξύ τους άρα θα λάβετε τις ίδιες σχεδόν απαντήσεις απαντήσεις και τιμές. Προσπαθήστε να βρείτε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα που σας ταιριάζει ο τρόπος που σας αντιμετωπίζει, η ακρίβεια, η ειλικρίνεια και η προσωπικότητα του γραφείου του και αναθέτετε όλες σας τις ταξιδιωτικές ανάγκες σε αυτόν. Με τον τρόπο αυτό θα σας αντιμετωπίζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ως πελάτη και θα φροντίζει να μην έχετε ποτέ παράπονο. Δεν λέμε κάτι που δεν ξέρετε, αλλά εφαρμόστε το και θα δείτε αποτέλεσμα!

Έχω κλείσει την εκδρομή μου/το εισιτήριό μου/το ξενοδοχείο μου ή θα την κλείσω από online τουριστικό γραφείο αλλά δεν μπορούν να μου δώσουν κάποιες εξειδικευμένες πληροφορίες. Μπορείτε εσείς να μου τις δώσετε?

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα τουριστικό γραφείο είναι επιχείρηση και όχι γραφείο πληροφοριών και προσφέρει υπηρεσίες με στόχο το κέρδος και την επιβίωσή της και όχι να παρέχει δωρεάν πληροφορίες. Φυσικά δεν περιμένουμε ότι οποτεδήποτε κάποιος μας κάνει μια ερώτηση είναι υποχρεωμένος να αγοράσει υπηρέσίες από την επιχείρησή μας και άλλωστε παρέχουμε απλόχερα ενημέρωση στις περισσότερες περιπτώσεις ενδιαφερομένων αναμένοντας ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, αλλά σε περίπτωση κακόπιστης χρήσης της ευχέριας αυτής, αποφεύγουμε να εξυπηρετήσουμε. Τέλος, όσοι ψωνίζουν από την Α επιχείρηση αλλά για οποιοδήποτε λόγο τείνουν να θέλουν να εξυπηρετηθούν καταχρηστικά από τη Β επιχείρηση καλό είναι να αναρρωτηθούν γιατί αυτός στον οποίο δώσανε τα χρήματά τους αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει ως θα όφειλε.